Jordnötsmuffin [Vegan]

Jordnötsmuffin [Vegan]

En helt fantastisk muffin utan animaliska produkter. Muffinen innehåller goda fettsyror och en del fiber, men är fortfarande en söt muffin.

peanuts

 

Tid: 15 min förberedning + 25 min i ugnen

Till ca 12 stycken:

  • 1,75 dl Veganmjölk (Havre, Ris, Mandel eller soja)
  • 2 tsk Äppelcider vinäger
  • 1,25 dl Jordnötssmör
  • 0,75 dl Rapsolja
  • 2 msk Mörk sirap eller molasses
  • 1,5 dl Socker
  • 2,75 dl Fullkornsvetemjöl
  • 2 tsk Fint krossade linfrön
  • 1,5 tsk Bakpulver
  • 1/4 tsk salt

Gör såhär:bild

  • Sätt ugnen på 180 grader 
  • Blanda mjölk och vinäger i en liten skål
  • Blanda alla blöta ingredienser, utom mjölk och vinägerblandningen ordentligt
  • Tillsätt mjölk och vinägerblandningen till de andra blöta ingredienserna
  • Sikta ner alla de torra ingredienserna i vätskan och tillsätt linfröna
  • Vänd ihop så snabbt som möjligt och fördela i 12 muffinformar
  • Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter

Smaklig Spis!kock

Märkt med: ,