Ät Lök!

Ät Lök!

Medicin mot cancer! Aktivt dokument6

Lök tillhör släktet Alliumvävter, lökväxter, och innefattar bland annat lök, vitlök, purjolök och gräslök. Gemensamt är att de alla innehåller organiskt svavel. Dessa alliumväxter har visat sig ha starka anticancerigena egenskaper och verkar ha speciellt skyddande egenskaper speciellt mot cancer i svalg, matsmältningssystemet och i tjocktarmen. En stor europeisk studie visade också att ett högt intag av lök och vitlök speciellt skyddade mot risken att få cancer i munhålan, svalget, bröst, äggstockarna och prostatan[1]

 

Det aktiva organiska svavlet producerar av alliumväxterna när vi hackar, krossar eller tuggar löken, så att svälja vitlöken hel gör inte lika stor nytta som att tugga den!

 Påskyndar återhämtningen.

Lök, vitlök och deras familjemedlemmar är också rika på antiinflammatoriska och anti-angiogeniska fytokemikalier. Vilket inte bara hjälper till att skydda os mot cancer, utan påskyndar även återhämtningen efter träning och annan påfrestning på kroppen. Och bäst av allt, lök smakar fantastiskt och har en plats i nästan alla goda måltider!

 1. Galeone C, Pelucchi C, Levi F, et al. Onion and garlic use and human cancer. Am J Clin Nutr 2006;84:1027-1032. 

Vill du få ännu mer kunskap direkt till din email?

[wysija_form id=”1″]

[GARD]