Koreanska Pannkakor (Hoddeok) [호떡]

Är en koreansk streetfood som görs på en jäst vetedeg och fylls med en blandning på socker, nötter och kanel.

Ingredienser [ca 10 st]P1000312

Deg:
  • 2,3 dl fingervarmt vatten
  • 25 gram jäst
  • 2 msk råsocker
  • 1 msk matolja
  • 4,6 dl vetemjöl
Fyllning:P1000315
  • 5 msk råsocker eller muscovadosocker
  • 5 msk nötter (hasselnötter, valnötter, jordnötter)
  • 1 tsk mald kanel

Gör så här

Deg:
  1. Blanda vatten, olja, socker och jäst noggrant
  2. Tillsätt mjölet och arbeta degen i cirka 10 minuter (degen ska vara ganska klibbig och lös, bara precis så att den släpper bunken)
  3. Låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 60 minuter
  4. Knåda degen en andra gång för att få ut gas bubblorna och låt den jäsa ytterligare 20 minter
Fyllning:P1000306
  1. Mixa sockret, nötterna och kanelen 
Tillagning:
  1. Dela degen i 10 bitar
  2. Platta ut en degbit i taget tills den blir ungefär lika stor som din handflata
  3. Lägg cirka 1 msk avv fyllningen mitt på degen och knip ihop så att du får en boll
  4. Stek på medelhög värme i lite olja, börja med att lägga ”skarven nedåt”
  5. Vänd pannkakan och platta till den så mycket som möjligt uta att ta sönder den.P1000311
  6. När pannkakorna är gyllen bruna är de färdiga att äta!

 

 

 

 

Smaklig spis!kock

 

 

 

 

 

[slideshow_deploy id=’511′]

 

Annons:

Taggar: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*