Vegetarisk höstgryta med basilika

Vegetarisk höstgryta med basilika


Till 4-personer:

  • 600 g tvättad potatis i 1,5cm skivor
  • 1 hackad gul lök
  • 2 klyftor vitlök finhackade
  • 100 gram torkade soja grytbitar
  • 4 tomater skurna i klyftor
  • 100 gram skogschampinjoner i fjärdedelar
  • 1 buljongtärning
  • 2,5 dl ekologisk creme fraiche
  • 3 tsk paprikapulver
  • chiliflakes
  • olivolja
  • smör
  • salt och peppar
  • färsk basilika

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. lägg tomatklyftorna på ett bakplåtspapper, ringla över lite olivolja, flingsalt och chiliflakes och sätt in i ugnen till de fått samma konsistens som semi-soltorkade tomater.
  2. Koka potatisen tills den är mjuk i lättsaltat vatten.
  3. koka soja grytbitarna genom att följa anvisningarna på förpackningen (15-20 minuter med en buljongtärning)
  4. Svetta löken och vitlöken i lite smör och olja i en stekpanna.
  5. Tillsätt soja grytbitarna och krydda med paprikapulver, salt och peppar.
  6. tillsätt creme fraiche, rör om ordentligt och låt puttra i 5 minuter
  7. Finstrimla basilika och tillsätt den till grytan. smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
  8. Servera med grönsaker efter egen smak, den kokta potatisen och de ugnsbakade tomaterna.
  9. Smaklig Spis!