Kunskap

Kunskap

Under de senaste åren har ett flertal studier gjorts för att undersöka fördelarna av ett aktivt hälsoarbete på arbetsplatser. Bland annat en studie på tandläkarkliniker där de anställda blev uppdelade i tre grupper. Grupp 1 fungerade som kontrollgrupp, och arbetade som normalt med normala arbetstider. Grupp 2 fick sin arbetstid förkortad med två timmar per vecka. Grupp 3 skulle fortfarande arbeta fulltid, men två timmar per vecka var för fysisk aktivitet/träning.

Och resultaten då? Varken grupp 1 eller grupp 2 sänkte sin sjukfrånvaro eller höjde sin produktivitet, grupp 2 till och med sänkte sin med tanke på den förkortade arbetstiden. Men grupp 3 inte bara minskade sin sjukfrånvaro, deras totala produktivitet var även högre än vad den hade varit när de arbetade 40 timmar per vecka!

Trots ett flertal liknande studier som alla visar på fördelar, inte minst ekonomiska för företaget/arbetsgivaren,  så väljer fortfarande många arbetsgivare att stanna vid att ge sina anställda en friskvårdspeng, som tyvärr mest funkar som en löneförmån för de som redan tränar, men missar målet att förbättra hälsan hos dem som mest behöver det. Och där fördelarna för arbetsgivaren hade varit som störst.

Våra företagsledare borde öppna sina ögon för de stora möjligheterna som finns, speciellt på den allt tuffare marknaden, och börja se sina HR-avdelningar som möjliga inkomstskapare istället för en avdelning som bara kostar pengar.トーエイライト (TOEI LIGHT) ロイター板85ST T-2715 [分類:体育館用品 踏切板 (ロイター板)?踏切板距離調節器]
結婚指輪 ゴールド ペア マリッジリング ピンクゴールドK18 ホワイトゴールドK18 ペアリング 18金 2本セット
洋白3.8μ 丸皿飾台 26インチ用
北欧 生地 オーダーカーテン 北欧柄 marimekko マリメッコ JUHANNUSTAIKA ユハンヌスタイカ フラットカーテン仕様 幅126〜250cm×丈206〜328cm 北欧ファブリッ
(業務用200セット)小林製薬 トイレットペーパー でちょいふき120ml
ベルギー製 カーペット 6畳 ラグ 絨毯 おしゃれ ウィルトン織 パッチワーク調 GLOBE ブランド 塩系 モダン シンプル ナチュラル 男前 【品名 チコリ】 約6畳 240x330cm
CHANEL シャネル スポーツライン ショルダーバッグ ホワイト×ブラック ナイロン 筒型 【トレジャースポット】【中古】
ホノミ漢方薬 チョウケイ錠「加味逍遥散」360錠×5個【剤盛堂薬品】【第2類医薬品】【4987474447219】【送料無料!】【メール便?ネコポス不可】
ゴミステーション 大型ゴミ箱 リッチェル ワイドストレージ400標準キャスター付【業務用 大型 ゴミ箱 ごみステーション 屋外 大容量 アパート マンション 町内会 自治会 カラス 猫 対策 ごみ ゴ
LE KLINT(レ・クリント) テーブルランプ KT307