Marockansk inspirerad gryta med vegetariska ”bullar”

Marockansk inspirerad gryta med vegetariska ”bullar”

Det är inte alltid man har tid att stå i köket i lång tid för att ordna mat. Vid sådana tillfälle finns en del riktigt bra veganska och vegetariska halvfabrikat man kan använda.

 

Till 4 personer:

  • 1 paket Hälsans Kök ”Bullar”
  • 800 gram ekologiska krossade tomater
  • 1/2 Zucchini i 1x1cm tärningar
  • 1/2 Röd paprika i 1x1cm tärningar
  • 1 Rödlök grochackad
  • 2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 finhackad röd chili, utan innanmätet
  • 1-2 tsk Garam Masala
  • 1-2 tsk Mald koriander
  • 1 tsk chiliflakes
  • Svartpeppar, olivolja och Mineral salt

Gör såhär:

  1. Häll lite olja i en rykande var stekpanna, tillsätt först zucchini sen paprikan och till sist rödlöken.
  2. Tillsätt Hälsans Kök ”Bullar” och kryddorna.
  3. Häll på den krossade tomaten och tillsätt den rivna eller pressade vitlöken.
  4. Låt koka i 5-6 minuter och smaka av.
  5. Serverar antingen med fullkornspasta, couscous, kikärtor eller bröd.
  6. Smaklig Spis!

 

 

Glöm inte att kolla in kampanjen: