Kanel och Björnbärssnäckor
Till cirka 2 formar.
Ingredienser
Välj i första hand alltid ekologiska produkter, inte bara för att det är bättre för miljön och de som producerar produkten. Men också för att du får mer näringsämnen när du väljer ekologiskt.Du får med andra ord mer för dina pengar, kanske inte i volym, men i hälsa.
Pumpapuré:
Deg:
- 2,5 dl pumpapuré
- 2,5 dl mandel, ris, soja eller havremjölk
- 1,25 dl socker
- 1,25 dl vegansk smör/margarin
- 0,5 tsk salt
- 0,75 dl vatten (ca 37 C)
- 12,5 dl vetemjöl
- 50 g jäst
- sprayfett/matolja för att smörja formen med
Fyllning:
- 2 dl muscovadosocker
- 2 tsk mald kanel
- ca 4 msk veganskt smör/margarin
- ca 4 dl björnbärssylt (eller vilken sylt du bäst gillar, den ska bara inte vara för ”vattnig”
Glasyr:
Deg Gör såhär:
- Koka pumpan mör och mixa den noga till en helt slät pure
- Blanda vatten, mjölk och pumpapurén (ska hålla minst 37 grader) med jästen.
- Tillsätt socker, salt och rumstempererat margarin, arbeta därefter i vetemjölet. Degen skall vara ganska blöt, så det är bra att använda sig av en degblandare.
- Låt degen jäsa 45-90 minuter (till dubbel storlek) på ett varmt ställe
Montering Gör såhär:
- Förvärm ugnen till 190 C
- Smörj två ugnsfasta formar (ca 15 x 20 cm)
- Dela den jästa degen i två delar, och låt den ena delen vila under en bakduk medan du gör färdigt den första.
- Kavla försiktigt ut degen till en rektangel, tills degen är cirka 0,5 cm tjock. Bred ett lager margarin på och fördela hälften av sockret, kanelen och sylten jämt över degen.
- Rulla ihop degen till en rulle och dela den i 12 lika stora biter. Placera bitarna tätt packade i formen med snittytan uppåt. Låt jäsa 30-60 minuter under bakduk (till dubbel storlek)
- Baka av i ugnen i 20-25 minuter, tills den blivit gyllenbrun.
- Blanda florsocker, sylt och vatten till en trögflytande glasyr, och ringla den över bakverket när den svalnat något.
Smaklig Spis!
Annons: [gard]