Blir man fet av att äta nötter…

Blir man fet av att äta nötter…

De flesta vet att nötter är nyttiga men att de innehåller många kalorier och mycket fett. Och även om vi vet att det mestadels nyttiga fettsyror i nötter så ska man ändå vara försiktig så att kaloriintaget inte blir för högt…

Eller?

Studie på studie har visat att ett ökat kaloriintag från nötter inte ger den förväntade viktökning som det borde göra då man kollar på energibalansen (kroppen energiintag jämfört med kroppen förbränning), och i vissa fall till och med leder till viktnedgång.

Så vart tar alla de extra kalorierna vägen?Nuts

Där finns många hypoteser om vad det är som gör att vi inte går upp så mycket som vi borde av att äta nötter. Vissa tror att det är så enkelt som att man äter mindre skitmat när man äter nötter eftersom man blir mindre hungrig.

Andra teorier, som kan stämma enligt den senaste forskningen tyder på att där kan vara fler mekanismer än så. Bland annat har man sett att nötter höga innehåll av fytokemikalierna Flavonoider kan öka kroppens fettförbränning och att kroppen inte absorberar all energi som nötterna innehåller.

Så ät nötter med gott samvete

Och gärna varje dag, även när du försöker gå ner i vikt, det kommer faktiskt hjälpa dig, trots det höga kaloriinnehållet. Men komihåg, det gäller bara naturella nötter! Smaksatta, saltade och rostade går bort, åtminstone ur ett hälsoperspektiv!

Vill du ha de senaste nyheterna, inläggen och erbjudandena från HealthyFuture?

[wysija_form id=”1″]Myprotein Sverige 10 procent  rabatt