Vegetarisk Gryta med Tomat, Vitlök & Spiskummin

Vegetarisk Gryta med Tomat, Vitlök & Spiskummin

Enkel gryta med Marockansk inspiration som jag brukar göra vegetariansk. 

 

Till 4 personer:

  • 200 gram mörka soja grytbitar
  • 1 Ekologisk zucchini i 1x1cm tärningar
  • 1/2 Skivad rödlök
  • 1/2 Skivad gullök
  • ” klyftor vitlök, fint skivade.
  • 400 gram Ekologiska kikärtor
  • 1 Gul paprika i 1x1cm bitar
  • 2 Citroner
  • 1 Färsk chili
  • 400 gram Krossade ekologiska tomater
  • 1 Bunt persilja
  • 3 dl Fullkorns couscous
  • 1 Tomat
  • 1/2 liter Grönsaksbuljong
  • Salt, peppar, spiskummin (hel),chiliflakes, olivolja, äppelcidervinäger och smör.

Gör såhär:

  1. Följ anvisningarna på soja grytbitarna.
  2. Följ anvisningarna på Couscous, men använd grönsaksbuljong istället för vatten.
  3. Stek zucchinin i lite olja på hög värme, tillsätt därefter paprikan löken och vitlöken.
  4. Tillsätt soja grytbitarna och krydda med chiliflakes, spiskummin, svartpeppar och salt.
  5. Tillsätt den krossade tomaten och kikärtorna*. Låt koka i ca 5 minuter, smaka av.
  6. Garnera med grov hackad  persilja, färsk chili och en bit citron var.
  7. Tillsätt 1/2 dl vinäger och 1 klick smör till couscousen.
  8. Smaklig spis
*Inklusive vätskan, där mycket av näringsämnena finns.